måndag 13 februari 2012

Cupcake tips...

Tips innan du börjar baka..

Det är viktigt och sila ner de torra ingredinserna. Annars blir det lätt klumpar i.
Låt smöret smälta så det blir nästan kallt. Om du tar ner smöret när de är varmt så blir det lätt att bakpulvret "dör" och då "jäser" de inte i ugnen.
Öppna helst inte ugnen när de gräddas. För då kan muffinsarna krypa ihop.

När du gör smeten så blanda gärna torra ingredinserna för sig och de blöta för sig. Vispa ner de torra försiktigt i smeten.

Denna nutella muffinsen är också min favorit


Du behöver:
100 ljust blockchoklad
200 g smör
4 dl socker
3 dl mjöl
4 ägg
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 dl nutella
1 dl philadelaost

Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa smör och socker med en elvisp så det blir nästan vitt. Det tar lite tid.
Sedan tillsätt ett ägg i taget.
Blanda sedan de torra ingredinserna för sig och sedan rör allting ihop liteå i taget.
In i ugnen i 15-20 minuter
Du gör frostningen så länge. Du blandar nutella och philadelaost tillsammans.

Inga kommentarer: